Без цензура: Фотографии од породување покажуваат колку е чудесна вагината

Како што веќе знаат сите мајки, породувањето е фасцинантно искуство: инспиративно, застрашувачко и неверојатно истовремено. И, ако сте се обиделе да не размислувате за тоа како е да се „турка“ бебето преку толку мал отвор, не грижете се. Овие фотографии ќе ви го покажат секој неверојатен детал.

0
840
Фотографите за породување често илустрираат колку вагината е променлива и прилагодлива кога се раѓа бебе, а овие интимни и инспиративни фотографии ја покажуваат само убавината и чудата на тие моменти и уште еднаш докажуваат колку се силни и еластични жените. Кога жената се породува, нејзиното тело се менува со неверојатна брзина за да донесе нов живот на овој свет.

Како што веќе знаат сите мајки, породувањето е фасцинантно искуство: инспиративно, застрашувачко и неверојатно истовремено. И, ако сте се обиделе да не размислувате за тоа како е да се „турка“ бебето преку толку мал отвор, не грижете се. Овие фотографии ќе ви го покажат секој неверојатен детал. Женското тело поминува низ многу промени за време на бременоста и породувањето. Породувањето не само што е чудесно само по себе, туку заслужува да биде славено без заддршка. Погледнете ја неверојатната галерија во која се гледаат сите неверојатни детали од доаѓањето на бебето на светов.

ПРЕДУПРЕДУВАЊЕ: Фотографиите содржат експлицитни сцени

1. Оваа неверојатна фотографија покажува колку мора да се растегне вагината за да може бебето да помине низ неа

2. Не постои ништо повозбудливо отколку кога за првпат ќе се појави главчето на бебето

3. Неверојатна фотографија која покажува како се раѓа бебе кое е поставено наопаку

4.  Уште едно породување ‘од наопаку’

5. Со лицето нагоре, т.н. ‘full face presentation’ поза која е многу ретка

6. Величенствено ‘прскање’


7. Породување во стоечка положба

8. Со рачето напред


9. Чудесна пауза пред големиот момент

10. Од седечка положба со поддршка

11. Породување во вода


12. Еве ме!


13. Активно учество во породувањето

Фото: Инстаграм

loading...