Дали би го направиле и вие ова? (ВИДЕО)

Сме виделе повеќе примери за тоа колку драстично може да биде т.н. калење на Русите за создавање отпорност на студот, но последново кај нашите мајки ќе предизвика вистински ужас. Би го направиле ли вие ова со своето бебе?

0
183

На социјалните мрежи се шири видео на кое се гледа како мајки во бикини со голи бебиња во рацете се полеваат со вода. Се разбира, ова се случува во Русија. А каде на друго место?

После видеото со децата од градинка кои се полеваа со ладна вода, ова со бебињата е уште подрастичен пример за рускиот начин на калење на младите поколенија. Наводно, ова помага за создавање отпорност на студот кај децата кога ќе пораснат, како и зголемување на имунитетот и одбрана од настинките.

Это Россия, Детка!

Это Россия, Детка!

Posted by Свобода on Четврток, 22 ноември 2018

Photo by Picsea on Unsplash

loading...