Екстра хромозом, екстра радост, вели мајка на бебе со Даунов синдром

Можете да видите дека екстра хромозомот е многу вреден - таа е екстра симпатична, екстра посебна и екстра-обична! Многу екстра радост, вели Џесика Еган

0
396

По повеќе потешкотии во зачнувањето и неуспехот на Ин витро, Џесика Еган и нејзиниот сопруг конечно успеале и дознале дека Џесика е бремена. Меѓутоа, 11 недели подоцна, крвниот тест покажал дека девојчето кое расте во Џесика е позитивно за Трисоми 21. Даунов синдром.

„Во тој момент почувствував екстремно разочарување“, изјавила Џесика.

„Сè што можев да мислам кога ја примив дијагнозата беше дека моето бебе нема да биде прифатено како другите. Три дена поминав дома во солзи, плашејќи се да ја кажам некому оваа вест“.

Но, со текот на времето, работите почнаа да се менуваат. Џесика и нејзиниот сопруг контактирале со локалната фондација за Даунов синдром и почнале да се едуцираат за дијагнозата и дознале дека околу 1 на секои 700 бебиња се раѓаат со Даунов синдром. Точниот број варира во зависност од регионот. На пример, како што забележува Даун Синдром Австралија, бројот е поблиску до 1 на 1.100 бебиња во нивната област.

„Почнавме да сфаќаме дека Дауновиот синдром не е ништо страшно, а кога се роди нашето бебе [Гвендолин], бевме преполни со љубов кон неа“.

Откако Гвендолин наполнила два месеци, Џесика ја објавила својата искрена и духовита исповед и прекрасни фотографии од својата ќеркична на Фејсбук.

„Кога ја поставив мојата нарачка, реков: „Редовно количество хромозоми, ве молам! Тоа е она што го добија сите други и што го сакав и јас“, пишува Џесика. „Тие ме викнаа кратко време откако мојата цел беше во продукција и рекоа: ‘Одлична вест, отидовме понапред и ви надградивме дополнителни хромозоми бесплатно! Ќе добиете дополнителни хромозоми со вашиот завршен налог за 9 месеци’.

Сите други нарачки што сум ги видела прикажани на Инстаграм, немаа дополнителни хромозоми. Решив да почекам да дојде оваа ненадејна надградба. Сега, после два месеци го пишувам овој преглед за другите да знаат дека надградбата на екстра хромозоми е неверојатно! Ако се понуди, дефинитивно земете го! Јас испратив неколку фотографии под готовиот производ и можете да видите дека екстра хромозомот е толку вреден – таа е екстра симпатична, екстра посебна и екстра-обична! Многу екстра радост. Ќе купите повторно, со гаранција“, пишува мајката.

Фото: Фејсбук

loading...