Жена произведува повеќе од галон мајчино млеко на ден и им помага на стотици нови мајки

Елизабет Андерсон-Сиера има синдром на хипер лактација и произведува повеќе од галон и половина млеко на ден кое го донира во банка за млеко.

0
678

Мајка на две деца, Елизабет Андерсон-Сиера им помага на стотици мајки да ги нахранат своите деца со донирање на галони од мајчино млеко во банка за млеко.

„Мајчиното млеко е течно злато, никогаш не треба да се фрли.
Јас произведувам повеќе од 200 унци дневно, поточно околу 225 унци, а нормално, мајката произведува 20-30 унци дневно за да ги задоволи потребите на своето дете“, вели таа.

Андерсон-Сиера има синдром на хипер лактација и произведува повеќе од еден галон и половина мајчино млеко дневно.

Самата има два големи замрзнувачи во кои чува 5 илјади пакувања од своето млеко кое оттаму оди во банка за млеко, а потоа се дистрибуира на национално ниво до мајките на кои им е потребно.

Mommy Milk Factory // 60 Second Docs

She’s a mass producer of breast milk.Via 60 Second Docs

Posted by WHAT WE SEEE on вторник, 3 октомври 2017

loading...