Како да изберете идеални подароци за децата во зависност од нивната возраст?

Ако некогаш сте се мачеле да ги најдете најдобрите подароци за деца, бебиња или тинејџери, не очајувајте. Да се ​​најде вистинската играчка или книга за деца е предизвик дури и за нивните родители.

0
446

Ако сакате да најдете совршен подарок за децата, соодветни со нивната возраст, особено во овој период кога ни претстојат новогодишните и Божиќните празници, следете ги упатствата на експертите за развој објавени во Today.

Според експертите за развој, најдобрите подароци за бебињата се:
Ова се подароци што ги стимулираат нивните сетила – и можат да поднесат добар слој на плунка.

Според експертите за развој, најдобрите подароци за деца од 1 година:
Да се ​​најде најдобриот подарок за 1-годишно дете може да биде полесно отколку што мислите: ова е возраст кога кутијата може да биде повозбудлива од играчката внатре.

Според експертите за развој, најдобрите подароци за двегодишни деца се:
Најдобрите играчки за двегодишни момчиња и девојчиња можеби воопшто не се играчки, туку работи што веќе ги имате во куќата.

Според експертите за развој, најдобрите подароци за тригодишни деца се:
Најдобрите подароци за тригодишни деца ќе содржат многу можности за истражување и ќе поттикнуваат креативна игра.

Според експертите за развој, најдобрите подароци за четиригодишни деца се:
Најдобрите подароци и играчки за четиригодишни деца помагаат да се оживее нивната фантазија.

Според експертите за развој, најдобрите подароци за деца од петгодишна возраст:
Децата од пет години стануваат вистински друштвени и сакаат игри со повеќе лица, такашто најдобрите подароци за деца од пет години вклучуваат класични друштвени игри.

Според експертите за развој, најдобрите подароци за шестгодишни деца се:
Најдобри играчки за деца од 6 години се оние кои развиваат смисла за хумор и им помагаат да научат како да учествуваат во тимски задачи.

Според експертите за развој, најдобрите подароци за деца од седум години се:
На оваа возраст, најдобар избор се играчките што ги поттикнуваат децата да пишуваат приказни, да цртаат или да градат и да создаваат работи.

Според експертите за развој, најдобрите подароци за осумгодишни деца се:
Најдобрите подароци за осумгодишни деца им помагаат да влезат во светот на фантазијата. Затоа добар избор се интересни книги прилагодени на оваа возраст.

Според експертите за развој, најдобрите подароци за деветгодишни деца се:
Најдобрите подароци за 9-годишниците значи да се оддалечат од играчките – освен оние навистина посебните.

Според експертите за развој, најдобрите подароци за деца од десет години се:
Да се ​​најде најдобриот подарок за десетгодишно дете значи да се најде идеалната работа за суштество кое е сè уште дете кое трепери кога ќе добие играчка, но и на пат да стане тинејџер кој најмногу ја цени својата приватност. Може да пробате со научни сетови, а добар избор е и велосипедот.

Според експертите за развој, најдобрите подароци за 11-годишниците се:
Децата на оваа возраст поминуваат сè повеќе време во друштво на своите врсници, па затоа не е лошо да подарите работи како сет за караоке или микрофон на батерија. Детска камера или украси за нивната соба исто така може да бидат интересни за нив.

Според експертите за развој, најдобрите подароци за деца на возраст од 12 години се:
Момчињата ќе бидат воодушевени од разните гаџети и игри и додатоци за играчи на конзоли, додека 12-годишни девојчиња полека ги откриваат привлечностите на дотерувањето, па можеби би сакале фигаро или некој друг уред за стилизирање коса.

Според експертите за развој, најдобрите подароци за деца на возраст од 13 години се:
Ако прашате просечно 13-годишно дете колку се успешни подароците на неговите родители, тие веројатно ќе ви кажат дека не се баш такви. Но, секогаш можете да пробате со преносни звучници, дрон, скејт или парче облека со отпечаток на нивниот омилен бенд или идол.

Според експертите за развој, најдобрите подароци за 14-годишниците се:
Уште потешко е да се најде идеален подарок за 14-годишници. Но, на оваа возраст, модните додатоци, козметиката, како и спортската опрема се интересни ако се занимаваат со некои спортови.

Според експертите за развој, најдобрите подароци за 15-годишниците се:
Можете да ја видите насмевката на лицето на вашето 15-годишно дете ако му дадете моден додаток за кој сонувал долго време.

Според експертите за развој, најдобрите подароци за 16-годишниците се:
Списокот на желби на 16-годишник вклучува разни работи, од патики до технички играчки и додатоци кои едноставно мора да се имаат.

Според експертите за развој, најдобрите подароци за 17-годишниците се:
Додатоци за шминкање, квалитетни безжични слушалки и интересен планер се некои од работите што можат да го развеселат вашето наскоро возрасно дете.

Според експертите за развој, најдобрите подароци за 18-годишниците се:
На работ на влегување во светот на возрасните, 18-годишниците ги ценат подароците што всушност ќе можат да ги користат. Чанта или ранец, уред за вежбање или квалитетна шминка се некои од тие работи.

Фото: Pexels

loading...