Лакалут натпревар: Разоткриј ги „чудовиштата на твојот заб“ и освој годишна семејна залиха производи

Ексклузивниот застапник за линијата Лакалут, НАТУСАНА Македонија, подготви кампања за да ги едуцира родителите за правилната орална хигиена кај децата , а во склоп на кампањата, организира и голем награден натпревар на kids.lacalut.mk

0
249

Колку знаете за плакот што се создава на забите на децата и што треба да преземете за темелно да го отстраните?

Ексклузивниот застапник за линијата Лакалут, НАТУСАНА Македонија, подготви кампања за да ги едуцира родителите за правилната орална хигиена кај децата со цел отстранување на плакот, што е потребно за да се заштитат нивните заби, која храна треба да се јаде, а која да се одбегнува и останати важни совети.

Во склоп на кампањата, НАТУСАНА организира и голем награден натпревар на kids.lacalut.mk во кој ќе можат да земат учество семејства со дечиња над четиригодишна возраст, кои ќе го купат специјалното пакување од детските пасти за возраст од 4-8 и 8+, со гратис раствор за отстранување на плакот.

Детектирајте го плакот кај децата со новото специјално пакување Lacalut

Малите невидливи „чудовишта“ (производ на храната и пијалаците што се консумираат секојдневно) се присутни на површината на забите и многу често се случува поради неправилна техника на четкање, овие остатоци да формираат плак што останува на забите и може да предизвика кариес.

Специјалните нови пакувања од детската линија Лакалут, наменети за возраст од 4-8 и 8+ кои во себе вклучуваат ГРАТИС раствор за детектирање на плакот, ќе им помогнат на родителите и дечињата лесно да го детектираат плакот, а со тоа да се погрижат најмалите членови во семејството да практикуваат темелна орална хигиена.

Сите информации потребни за правилна темелна хигиена и отстранување на плакот, на родителите им се достапни на kids.lacalut.mk.

loading...