Од лабораторијата на тато: 5 експерименти со јајца

„Моето име е Сергеј Урбан и јас сум татко со полно работно време на две симпатични момчиња - Алекс и Макс. Сакаме креативна игра,...

Работилница: Чекор по чекор до правилен говор

На 19 март 2019 година со почеток во 12 часот во Домот на културата „Кочо Рацин“ во Скопје, ќе се одржи работилница на тема...

Прашајте го нашиот логопед: Мојот син има 2 години, не зборува,...

На сите прашања упатени од нашите читатели одговара нашата стручна соработничка Ана Петреска. Ана Петреска е логопед – дефектолог во здружението „Интеракција – плус“ и негов основач. Таа...

Прашајте го нашиот логопед: Моето дете уште не зборува, дали ни...

Ана Петреска е логопед – дефектолог во здружението „Интеракција – плус“ и негов основач. Таа веќе одговори на првите прашања од нашите читатели кои стасаа на нашиот...

Тинејџер малтретирал врсничка, па татко ѝ му удрил заушка

На 14.овој месец, на враќање од училиште, 12.годишно момче било удрено од 37.годишниот Џејмс Пис, кој подоцна изјавил дека го направил тоа затоа што...

Прашајте го нашиот логопед: Пелтечење кај студент, мал фонд зборови кај...

Ана Петреска е логопед – дефектолог во здружението „Интеракција – плус“ и негов основач. Таа веќе одговори на првите прашања од нашите читатели кои стасаа на...

Прашајте го нашиот логопед!

Нашата соработничка Ана Петреска е логопед – дефектолог во здружението „Интеракција – плус“ и негов основач. Таа е и автор на логопедската вежбанка „Чекор по чекор...

Анкета: Дали сте ЗА или ПРОТИВ вакцините?

Од Министерството за здравство повторно апелираат за вакцинација со МРП вакцина, почнувајќи од бебиња на 6.месечна возраст до возрасни кои имаат 45 години. Од...

Апел за помош за малиот Лука

Малиот Лука Јовановски веќе година и половина се лекува во Истанбул, Турција, борејќи се против ретката болест што ги напаѓа очите Retinoblastom или тумор...

Кампања на скопската зоолошка градина: Креирај и донирај!

„Зоолошката градина во Скопје започнува со кампања за разубавување на зоолошката, како и збогатување на реквизитите за животните. Секој кој е креативен, сака животни, или...

ТОП 5