Сo VIOLETA од првиот ден

Во ЈЗУ Универзитетската клиника за гинекологија и акушерство беше претставен проектот „Создаваме заедно“, кој компанијата Violeta како производител на пелени и марамици за бебиња...

Ели Пешева: Ги охрабрувам децата да сонуваат за големи нешта, но...

Ели Пешева е директорка за комуникации во агенцијата „Њу момент“. Таа е мајка на две девојчиња, Ена и Лана, на возраст од 12 и...

Знаете ли што е фиџет спинер? (ВИДЕО)

Сигурно досега имавте можност или да видите или да слушнете за новата заразна играчка помеѓу младите – фиџет спинер. Станува збор за играчка со која...

Брачна двојка го изгуби старателството над 14-месечно бебе кое го хранелa...

Италијанска двојка го изгуби старателството над 14-месечниот син кое е хоспитализирано поради сериозна неухранетост. Двојката од Италија го изгубила старателството, откако загрижените баба и дедо...

Научниците во Амстердам уништија клетки на рак на дојка за само...

Секој ден кога се појавува нова студија за потенцијален лек за ракот е добар ден, а научниците во Европа можеби пронајдоа продор за ракот...

Што прави новороденчето во првите 70 минути од животот?

Шведски научници набљудувале 28 бебиња час време после раѓањето и во текот на ова истражување утврдиле и забележале што е она што тие го...

Заштита на детето од киднапери и педофили: 10 работи за родителите...

Реалност на денешницата се и потенцијалните опасности кои го опкружуваат вашето дете, без разлика дали е тоа на патот до училиштето, во дворот или...

Децата со Даунов синдром и ретки болести чекаат подадена рака

Поголема инклузивност и подобрувањето на образовните капацитети за децата со Даунов синдром и ретки болести побараа нивните родителите, кои денеска на прес-конференција ја најавија...

Гумен бонбон се залепил за белите дробови на детето, го спасиле...

Пионерскиот потфат на вадењето на растопениот гумен бонбон од бронхиите, каков што никогаш не е опишан во медицинската литература, неодамна е извршен на Клиниката...

Руски педијатар: Не ги лекуваат децата „чудотворните“ лекови, туку начинот на...

Многу родители веруваат дека постои лек кој на чудотворен начин може да влијае на зајакнување на имунитетот кај децата, меѓутоа, еве што советува Евгениј...

ТОП 5