Трансродна жена способна да го дои своето дете

Лекарите велат дека случајот на трисетгодишната трансродова жена која може да го дои своето дете, покажува „скромна, но функционална лактација која може да се...

Награден предизвик на мечето Бора во 10 Тинекс маркети во Скопје

Бора ја започна приказната во Македонија со поддршка на ЈЗУ Универзитетска клиника и граѓанското здружение за еднородителски семејни заедници „Една може!“ – „One can!“,...

Дали вашето дете е премногу чисто?

Родителите се стари непријатели на бактериите. Ги дезинфицираат масите, играчките и количките во супермаркетите за да ги заштитат децата од опасните микроби. Ова е природен...

Отвориле градинка во дом за стари и се случило чудо

Кога еден дом за стари во Сиетл претвориле во меѓугенерациски едукациски центар, односно, во него отвориле и градинка, персоналот о членовите на семејствата биле...

Сенки и облаци

  Со претставата „Четири годишни времиња“ на BUDRUGANA GAGRA на Државниот театар од Тблиси, Грузија, во понеделник, на 21 ноември почнува интернационалниот детски фестивал „Сонот...

Детски филм синхронизиран на македонски и на албански јазик од денес...

Шише со порака, семе засадено во земјата кое дава плод за само една ноќ, мистериозна спасувачка операција и, се разбира, пријателство на верни другари...

Фестивал за деца во Сити Мол: талент шоу, лего турнири, плеј...

Скопје Сити Мол викендов организира Фестивал за деца, кој ќе ги спои семејствата со многу изненадувања и забава за сите. Фестивалот започнува од петок и...

Голем хуманитарен проект за едукација на децата: „Собираме и ре-креираме со...

Како општествено одговорна компанија, Битолската млекара започна нов голем проект под името „Собираме и ре-креираме со Бимилк“ чија главна цел е поттикнување на навиките...

ВИДЕО: Се повеќе двојки вежбаат родителство на бебиња-роботи

Станува збор за прилично скапа технологија, но за потребите на филмовите, рекламите, за професионални снимања, односно, за потребите на оние кои сакаат да имаат...

Судот и ги одзел децата и ги дал на посвојување зашто...

Една мајка во Британија која им дозволувала на децата да спијат во ист кревет со неа, ќе остане без нив затоа што судот и...

ТОП 5