Голем хуманитарен проект за едукација на децата: „Собираме и ре-креираме со...

Како општествено одговорна компанија, Битолската млекара започна нов голем проект под името „Собираме и ре-креираме со Бимилк“ чија главна цел е поттикнување на навиките...

Насилна дисциплина, сексуална злоупотреба и врсничко насилство демнат милиони деца во...

Зачудувачки голем број деца - некои и на возраст од 12 месеци - се соочуваат со насилство, честопати од оние кои треба да се...

Колкав е интересот на родителите за двосменско работење на градинките?

Изборното ветување на СДСМ во однос на зголемувањето на работното време и бројот на вработени во јавните детски градинки низ целата држава, со цел...

Мила Царовска: Борбата против детската сиромаштија е приоритет број еден на...

Во Сараево беше одржана тридневна конференција насловена како: „Социјална заштита на децата – размена на добри практики“ на која донесувачите на одлуки и стручњаците...

Родителите на децата што малтретираат други деца можат да завршат во...

Ако вашето дете малтретира или се обидува да малтретира друго дете, повеќе од два пати во три месеци, неговите родители би можеле да бидат...

Првородените деца, поинтелигентни од своите браќа и сестри?!

Научниците од Универзитетот во Единбург откриле дека првородените деца се поинтелигентни од помладите браќа и сестри. Во своето долгогодишно и меѓународно истражување, истражувачите на универзитетот...

Промовирана поштенска марка „Деца со ретки болести“

Ова е прва ваква поштенска марка во светот. Автор на оваа марка со номинална вредност од 48 денари е дизајнерот на Бирото за филателија,...

Родено бебе по вонматерична бременост

Во Сибир неодамна е забележан неверојатен случај на вонматерична бременост која речиси секогаш се завршува со инициран абортус, но овој пат бебето успеа да...

УНИЦЕФ: Само 15 земји ширум светот ги поддржуваат семејствата со мали...

Само 15 земји ширум светот располагаат со трите основни национални политики кои помагаат да се гарантира времето и ресурсите кои им се неопходни на...

Контролирајте ја висината на вашето дете барем два пати годишно!

„Терапијата на децата со проблеми во растот зависи од тендерските постапки и многу е веројатно дека една група од 20 деца наскоро може да...

НАЈЧИТАНИ

ТОП 5