Битолското чупе меѓу 25-те најдобри кампањи на регионалниот рекламен фестивал BalCannes...

Кампањата за наградната игра на Битолското трајно млеко со 10 витамини „Битолското чупе на пат околу светот“ е единствената кампања од Македонија која влезе...

Отворена прва банка за мајчино млеко

Првата непрофитна банка за мајчино млеко е отворена во средата во американската сојузна држава Њујорк, за да можат неопходното млеко да го добијат бебињата чиишто...

Голема донација на Млекара АД Битола за помош на погодените од...

Млекара АД Битола донира еден шлепер со Битолско трајно млеко и 4.000 кг. Битолско овчо сирење за поддршка на населението погодено од поплавите кои...

Гумен бонбон се залепил за белите дробови на детето, го спасиле...

Пионерскиот потфат на вадењето на растопениот гумен бонбон од бронхиите, каков што никогаш не е опишан во медицинската литература, неодамна е извршен на Клиниката...

Руски педијатар: Не ги лекуваат децата „чудотворните“ лекови, туку начинот на...

Многу родители веруваат дека постои лек кој на чудотворен начин може да влијае на зајакнување на имунитетот кај децата, меѓутоа, еве што советува Евгениј...

Заштита на детето од киднапери и педофили: 10 работи за родителите...

Реалност на денешницата се и потенцијалните опасности кои го опкружуваат вашето дете, без разлика дали е тоа на патот до училиштето, во дворот или...

Брачна двојка го изгуби старателството над 14-месечно бебе кое го хранелa...

Италијанска двојка го изгуби старателството над 14-месечниот син кое е хоспитализирано поради сериозна неухранетост. Двојката од Италија го изгубила старателството, откако загрижените баба и дедо...

Зошто принцезите на „Дизни“ лошо влијаат на девојчињата

Принцезите на „Дизни“ како Елза од цртаниот филм „Снежно кралство“, Џесмин од „Аладин“ и Ариел од „Малата сирена“ лошо влијаат на самодовербата на девојчињата,...

Битолското чупе ги испрати добитниците на нивната голема берлинска авантура

Маја Мојсова Мијовска и нејзиното семејство вчера попладне отпатуваа за Берлин каде што благодарение на „Бимилк“ и омиленото Битолско млеко со 10 витамини ќе...

Трудниците мора да внимаваат со лековите против болки

Трудниците кои земаат лекови против болки до 20-тата недела од бременоста, имаат поголем ризик од спонтан абортус, утврдиле научниците од Универзитетот Монтреал. Истото се однесува...

ТОП 5