Што се случува кога аутистичните лица ќе остарат?

На спомнувањето аутизам луѓето прво помислуваат на децата иако аутизмот е целоживотно нарушување. Но, децата со аутизам израснуваат во возрасни личности со аутизам. Не...

Стручњаците потврдија: Одморот е еднакво важен како и учењето

Професорите и педагозите често времето одредено за одмор по часот го користат како дополнителни неколку минути за предавање или како казна за непристојно однесување...

Детски едукативни работилници „Со здрави навики до здрави бубрези“

Во средата започнаа едукативните работилници за деца на тема „Со здрави навики до здрави бубрези“. Организатор на овие работилници е Здружението на бубрежно болни...

Битолското чупе меѓу 25-те најдобри кампањи на регионалниот рекламен фестивал BalCannes...

Кампањата за наградната игра на Битолското трајно млеко со 10 витамини „Битолското чупе на пат околу светот“ е единствената кампања од Македонија која влезе...

Отворена прва банка за мајчино млеко

Првата непрофитна банка за мајчино млеко е отворена во средата во американската сојузна држава Њујорк, за да можат неопходното млеко да го добијат бебињата чиишто...

Голема донација на Млекара АД Битола за помош на погодените од...

Млекара АД Битола донира еден шлепер со Битолско трајно млеко и 4.000 кг. Битолско овчо сирење за поддршка на населението погодено од поплавите кои...

Гумен бонбон се залепил за белите дробови на детето, го спасиле...

Пионерскиот потфат на вадењето на растопениот гумен бонбон од бронхиите, каков што никогаш не е опишан во медицинската литература, неодамна е извршен на Клиниката...

Руски педијатар: Не ги лекуваат децата „чудотворните“ лекови, туку начинот на...

Многу родители веруваат дека постои лек кој на чудотворен начин може да влијае на зајакнување на имунитетот кај децата, меѓутоа, еве што советува Евгениј...

Заштита на детето од киднапери и педофили: 10 работи за родителите...

Реалност на денешницата се и потенцијалните опасности кои го опкружуваат вашето дете, без разлика дали е тоа на патот до училиштето, во дворот или...

Брачна двојка го изгуби старателството над 14-месечно бебе кое го хранелa...

Италијанска двојка го изгуби старателството над 14-месечниот син кое е хоспитализирано поради сериозна неухранетост. Двојката од Италија го изгубила старателството, откако загрижените баба и дедо...

ТОП 5