Како да направите сликовница за вашето дете

Фондацијата за образовни и културни иницијативи „Чекор по чекор“ – Македонија го спроведува Проектот „Со читање до лидерство“, финансиран од Американската агенција за меѓународен...

Погледнете зошто оваа баба што го става бебето на спиење станала...

За среќа, оваа незгода се завршила добро и бабата и бебето се добри. Патем, наводно, бабата е висока 150 цм.

УНИЦЕФ повикува на подобрување на услугите за децата со попреченост

На денешната промоција на извештајот „Проценка на алтернативни форми на згрижување и услуги за поддршка на семејствата и децата со попреченост“, владините партнери, организациите...

Мајки, кажете и фала на Мерион Донован!

Уште како мала Мерион Дован покажувала интерес за изнаоѓање на креативни и практични решенија. Постанувајќи мајка, фрустрирана заради константното навлажнување на облеката, одлучила засекогаш...

Зошто научниците сметаат дека децата треба да спијат со мајката до...

  Мислењата за тоа дали на детето треба да му се дозволи да спие со родителите се многу различни, но научниците сега докажале дека е...

10 разлики во воспитувањето на првото и второто дете

По првото дете се уште имаме енергија и надеж и предадени сме и на идејата дека се мора да направиме совршено. Меѓутоа, потоа го...

Дали е вашето дете надарено?

Кога наставничките зборуваат за „надареност“, најчесто под тоа подразбираат напредни вештини во една област – па така едно дете може да биде талентирано за...

Близнаци споени со главите се виделе за првпат по раздвојувањето

Малечките Џејдон и Ениас МекДоналд биле споени со врвовите на главите се додека не биле успешно раздвоени после 27-часовна екстремно ризична операција. Малите момчиња се...

Ропски труд – шестгодишни деца прават играчки за „Киндер“ јајца

Деца во Романија, некои и на возраст од шест години, се користат за изработка на малечките играчки што се внесуваат во популарните „Киндер“ чоколaдни...

Детенце украло дијамантски прстен за да ја запроси саканата

Момчето Томи ја запросило својата соученичка Мили со дијамантски прстен кој го украл од својата мајка. Погледнете го видеото кое го снимиле родителите на...

ТОП 5