Водич за музејска програма наменета за деца/лица со аутизам

Со промоција на Водич за музејска програма за децата/лицата со аутизам и нивните семејства, Музејот на македонската борба денеска го заврши проектот „Отворени музеи“...

Децата од градинките учат за собирање и рециклирање на отпадното масло...

Пилот проектот насловен како „Учиме за собирање и рециклирање на отпадно масло за јадење“ кој почна минатата година во октомври во градинките „Орце Николов“...

НЛБ Галерија: Промоција на „Концепт мама”

„Концепт мама” е првата македонска сѐ-во-едно книга и дневник за родителството. Александра Шекутковска Докоска користи комбиниран жанр од дневник и прирачник, обединувајќи го личното...

Голема забава со Петко, „Поточиња“ и вкусна храна пред Веро Тафталиџе

Голема забава со концерт на Петко и неговиот бенд „Пет плус“, хитовите на хорот „Поточиња“, акробати и многу други изненадувања, ги очекуваат децата и...

Лакалут натпревар: Разоткриј ги „чудовиштата на твојот заб“ и освој годишна...

Колку знаете за плакот што се создава на забите на децата и што треба да преземете за темелно да го отстраните? Ексклузивниот застапник за линијата...

Направете сами: Спасување на замрзнати морски животни

Замрзнете цел океан полн со животинки и дозволете им на вашите деца да ги спасуваат топејќи го мразот со топла вода. Оваа забавна игра...

Ракот може да се победи

Претседателката на здружението „Сано“, Марија Тасев, информира дека последните 15 години деца што го победиле ракот од различни здруженија се собирале во Словенија, Хрватска,...

Училиштето „Димитар Влахов“ ќе ја добие првата „Сензорна градина“

Првата „Сензорна градина“ во Македонија ќе биде отворена во училиштето за деца и младинци со оштетен вид „Димитар Влахов“ од Скопје. Сензорната градина, која...

Со истражување откриено кога децата можат сигурно и самостојно да ја...

Со почетокот на новата учебна година на улиците се зголеми бројот на најмладите учесници во сообраќајот. Повеќето сѐ уште се учат како да се...

Хромозомот Y исчезнува. Што значи тоа за мажите?

Хромозомот Y можеби навистина е симбол на машкоста, но во последно време станува јасно дека тој е слаб и непостојан. И покрај тоа што го носи...

ТОП 5