Домашен овошен сладолед на стапче

Сладоледот е најомилениот летен десерт за секое дете, а најдобро е ако е направен од вистинско овошје и во домашни услови.

0
555

Домашен сладолед се прави лесно, но мора да почекате најмалку 4 часа за да се замрзне.

На пример, ставете во блендер јагоди и јогурт или едноставно испасирајте ги, ставете ја смесата во калапите и сладоледот е готов. Колку што има овошје на располагање, толку и варијации на тема домашен сладолед.

[better-ads type='banner' banner='999' ]