Кога децата ќе ве прашаат како се раѓаат бебиња, земете балон и пинг понг топче и…

Дали некогаш сте се обиделе да му објасните на детето како излегуваат бебињата од стомакот?

0
866

Ако децата ве прашаат како излегуваат бебињата од стомакот на мајката, повеќе нема да мора да смислувате вистинска стратегија за да може детето да го сфати вашиот одговор, па среде зборувањето да се откажете од „вистинскиот“ одговор зџатоа што сфаќате дека е прекомплициран за нивните мали главчиња.

За среќа, не мора повеќе многу да размислувате. Експертката за породувања Лиз Чалмерс ставила на Ју тјуб видео и во него ги дала вистинските одговори на сите прашања, а сето тоа сликјовито го објаснила со балон и пинг понг топче.

Инаку, клипот го снимила за својата внука која се школува за бабица, но кога јавноста ја открила оваа генијална фора, снимила уште едно видео со подетално објаснување.

Веруваме дека на секоја жена и мајка добро ќе и дојде ова генијално објаснување, а истото ќе биде поучно и забавно и за децата.

loading...