Менување на пелени: Дали и вие ја правите оваа грешка?

Погледнете како правилно се менуваат пелени на бебе.

0
4769

Многу родители им ги менуваат на бебињата пелените такашто ќе го стават детето на грб и ќе им ги подигнат ноџињата кон градите за да ја подметнат пелената под нив.
Меѓутоа, докторката Емили Пуленте вели дека тоа не е воопшто добар метод затоа што е опасно за ‘рбетот на бебето, но и за стомакот.

„Овој метод може да предизвика низа проблеми помеѓу кои и гасови, грчеви во стомакот и други дигестивни проблеми, како и некои аномалии на ‘рбетот“, вели докторката која го снимила следното видео и го покажала правилниот метод – поставување на бебето на колк.

loading...