Тригодишно девојче стана интернет ѕвезда во фустани од храна и цвеќиња

Една мајка по професија уметник ја „облекува“ ќеркичката во фустани од зеленчук и цвеќиња, користејќи оптичка илузија позната како принудна перспектива

0
428

Повеќето родители им велат на своите деца да не си играат со нивната храна, но за сликарката Алиа Чаглар и нејзината 3-годишна ќерка, Стефани, играта со храна, е дел од нивната секојдневна забава.

Користејќи ја моќта на перспективата, Чаглар држи парчиња овошје, зеленчук и цвеќиња на вистинско растојание и во вистинска позиција, такашто тие ја покриваат малечката Стефани и со помош на оптичка илузија се преобразуваат во гламурозни фустани.

Благодарение на фотографиите Стефани стана инстаграм сензација, со над 22 илјади следбеници.

Food Dresses

Food Dresses

Food Dresses

Food Dresses

Food Dresses

Food Dresses

Food Dresses

Food Dresses

Food-optical-illusion-dresses-alya-chaglar

[better-ads type='banner' banner='999' ]