Американска компанија ги претвора детските цртежи во кадифени играчки

Компанијата Budsies е основана во 2013 година од страна на Алекс Фурмански, кој бил инспириран од цртежите на неговата помлада сестра. Тој позајмил еден од цртежите на својата помала сестра Мишел, на кој таа нацртала едно од суштествата слични на кучиња, наречени Dongler, и тоа се претвориlo во полнетa кадифеna играчка.

0
318

Сите деца се обидуваат да извлечат што повеќе од својата имагинација користејќи ја во своите цртежи на вистински или измислени личности. И додека некои родители гордо ги закачуваат овие шарени ремек-дела на своите фрижидери и на ѕидовите, други прават и нешто повеќе.

Сепак, живееме во време кадешто постојано се раѓаат нови иновации, па не е чудно што некој излегол и со идеја да ги претвори сите слатки, чудни и навидум-бесмислени детски цртежи во нивниот еквивалент во реалниот живот – во полнети кадифени играчки. И резултатите се доста импресивни.

Компанијата Budsies е основана во 2013 година од страна на Алекс Фурмански, кој бил инспириран од цртежите на неговата помлада сестра. Тој позајмил еден од цртежите на својата помала сестра Мишел, на кој таа нацртала едно од суштествата слични на кучиња, наречени Dongler, и тоа се претвориlo во полнетa кадифеna играчка.

Оснивачот, неговата сестра и првата направена играчка

Сега работат со полна пареа. И несамошто прават играчки спореддетские цртежи туку и карактери од книги и друго.

Фотографиите се од ТУКА.

[better-ads type='banner' banner='999' ]