Германка прави рампи за инвалидски колички од донирани лего коцки (ВИДЕО)

Германката Рита Ебел и нејзиниот сопруг минуваат по 2-3 часа дневно правејќи ги рампите, а за секоја од нив употребуваат стотици коцки и 8 туби лепак.

0
179

Запознајте се со 62-годишната жена од Германија која заедно со својот сопруг создава функционални рампи за инвалидски колички со помош на шарени пластични коцки, поточно, лего коцки кои се собрани со донации. Тие минуваат по 2-3 часа дневно правејќи ги рампите, а за секоја од нив употребуваат стотици коцки и 8 туби лепак.

Рита Ебел е во инвалидска количка, после сообраќајна несреќа која ѝ го оневозможила движењето со двете нозе, пред повеќе од 25 години.

This Woman Makes Wheelchair Ramps Using Donated Legos

Meet ‘Lego Grandma,’ a woman in Germany who creates functional wheelchair ramps using the colorful plastic bricks 😱via NowThis

Posted by NowThis Daily on Wednesday, 19 February 2020

Фото: Screenshot

[better-ads type='banner' banner='999' ]