Дали го терате вашето дете да споделува со другите?

А дали вие го делите својот автомобил, својот лаптоп, својот телевизор и својот сопруг или сопруга? Животот не е праведен, навикнете се на тоа!

0
129

Замислете си да пиете кафе во вашето омилено кафуле и да отворите лаптоп. Одеднаш ќе дојде странец и ќе ви каже да се оддалечите затоа што е негово време за играње. Вие не сакате, а потоа келнерот се појавува велејќи дека морате да делите. Така се чувствуваат и децата“, опишува оваа мајка.

Џоел Вислер е мајка – блогерка и пишува духовити написи за многу странски портали. Ние го пренесуваме нејзиното објаснување објавено на Scary Mommy зошто нејзините деца не треба да делат со другите деца.

Не сакам да внесувам немир. Ако моето дете е задлабочено во активност која не вклучува копче за вклучување / исклучување, сите треба да се оддалечите. Јас не би ги земал состојките на вашата торта додека ја правите тортата, нели? Детето прави торта. Ако тоа сака ваша помош, ќе ја побара.

Концентрација. Ја прочитавте книгата и доаѓате до најинтересниот дел кога ќе откриете кој е убиецот и … некој доаѓа и ја исфрла книгата низ прозорецот. Би се чувствувала како луда, кога и знаела дека дека не можам да се задлабочам во активност без некој да ме прекинува или да ми ги земе работите. О чекај, јас сум мајка. Се случува цело време. Во ред е. Сега мојата ментална состојба е појасна.

Нема да ги фрлам под автобусот. Јас нема да и ја земам клучната Лего коцка на ќерка ми кога очигледно создава нешто … многу високо. Нејзини лего коцки, нејзини правила.

Чудно е. Споделувањето е чудно. Дали ние возрасните ги делиме нашите автомобили? Нашите каучи? Нашите жени? Последен пат кога проверив, не живееме во полигамно општество.

Не ми е грижа за праведноста. Наспроти популарното верување во училиште, животот не е фер. И никогаш нема да биде. Нека ви е со среќа во е во реалниот живот, мали луѓе. Да, тоа дете ја има играчката подолго од вас. Тешко е, но мислам дека ќе преживеете.

Фото: Pexels

[better-ads type='banner' banner='999' ]