Исхрана за заболени од карцином на дојка

Иако не можете да го победите ракот на дојка само со правилна исхрана, можете значително да му помогнете на организмот да се избори со него. Еве на која храна треба да ѝ обрнете внимание.

0
608

Многу жени кои се засегнати од оваа болест го преиспитуваат својот режим на исхрана и се прашуваат што можело да доведе до појава на рак. Многумина веруваат дека значителните промени во исхраната можат многу да влијаат на крајните резултати. Иако не можете целосно да го излечите ракот на овој начин, можете значително да го подобрите имунитетот и полесно да ги поднесете третманите.

Целиот текст прочитајте го на порталот „Арт кујна“.

Фото: Pixabay

loading...