Кина: Децата се грабаат среде бел ден, се продаваат на црниот пазар (ВИДЕО)

Кина се бори против масовното грабање на децата со посебни обуки за самозаштита во детските градинки

0
229

Кина има голем проблем со грабнувањето на деца. Затоа таму уште во градинка почнуваат со часови за самозаштита. На овие вежби се симулира киднапирање на детето кое се учи како да се одбрани себеси.
Децата во Кина се грабаат среде бел ден и се продаваат на црниот пазар

China is Fighting Kid Abduction with Special Self-Protection Drills in Kindergartens

Kids in China are being snatched in broad daylight and sold in the black market

Vocativ 发布于 2019年4月9日周二

[better-ads type='banner' banner='999' ]