Кога мама не е дома, тато нарачува пица?

Зошто татковците им даваат на децата повеќе нездрава храна од мајките? Дали се согласувате со ова, дали навистина кога мама не е дома, тато нарачува пица или нешто друго што мајката обично не дозволува да се јаде.

0
409

Според сите истражувања, мажите се оние кои помалку се грижат за домашната работа и за подготовката на храната. Кај посилниот пол, често недостига учеството во градење здрави навики.

Кои се главните причини зошто татковците им даваат на своите деца брза храна:

– Татковците веруваат дека не треба да бидат толку одговорни за хранење на детето.

– Тие ги разгалуваат своите деца и мислат дека сè е дозволено во нивно друштво.

– Нездравата храна е полесна за подготовка и подостапна. Секогаш можете да нарачате хамбургер и компири.

– Кога таткото нарачува пица или помфрит, тој расте во очите на детето.

– Потсвесно, татковците не сметаат дека ограничувањата во исхраната се корисни.

Фото: Unsplah

[better-ads type='banner' banner='999' ]