Менса објави 17 знаци дека вашето дете е генијалец

Здружението на високо интелигентни лица во Менса составила 17 карактеристики кои покажуваат дека вашата ќерка или син се поинтелигентни од просекот

0
884

Иако не секогаш го признаваат тоа, повеќето родители веројатно би сакале нивното дете да биде малку пред другите деца. И ова не е невообичаено, затоа што секој родител го сака најдоброто за своето дете. Но, како навистина да знаете дали вашето дете е над просекот за неговата или нејзината возраст?

Менса состави список на знаци што ќе ви покажат дали одгледувате мал генијалец:

Детето има извонредна меморија

Детето рано ги „преминува“ интелектуалните пресвртници

Детето започнува рано да чита

Детето има невообичаено хоби или интереси или има длабоко познавање на одредени теми

Детето е нетолерантно кон другите деца

Детето е свесно за настаните во светот

Детето поставува високи стандарди за себе

Детето е успешно во училиште

Детето сака да поминува време со возрасни или само со себе

Детето сака да зборува

Детето поставува многу прашања

Детето учи со леснотија

Детето има развиено чувство за хумор

Детето е музикално

Детето сака да има контрола над сè што се случува околу него

Детето измислува дополнителни правила во игрите

Детето е екстровертно или интровертно.

Фото: Pixabey

[better-ads type='banner' banner='999' ]