Мовембер: И жените имаат мустаќи, нели? (ВИДЕО)

Во месецот посветен на машкото здравје и глобалната хуманитарна акција, една марка на бричеви со генијална кампања ги нормализира мустаќите на жените

0
387

Сите човечки суштества имаат влакна по телото. И луѓето се цицачи, што значи дека влакната ни растат на рацете, нозете, пазувите, интимните делови и секаде. Па сепак, жените веќе долго се срамат поради фактот дека главата не е единственото место на кое им растат влакна. Марката на бричеви Billie одлучила фа го смени тоа, а нивните кампањи се одлични.

Дебатата за тоа дали женските тела треба да бидат влакнести или не е бескрајна, а крајниот резултат секогаш би требало да биде совршено јасен: не би требало да се срамие затоа што влакната ни раснат по нозете и рацете, над усните и на други места.

Разговорот за женските влакна полека се развива, а оваа компанија се го врти вниманието на колку женските влакна а лицето и натаму се занемаруваат.

Били и претходно го свртеле вниманието на женските срамни влакна, а сега направиле и чекор подалеку.

Погледнете ја нивната кампања за Мовембар, која инаку, во фокусот го има здравјето на мажите, а се обележува во месец ноември ширум светот.

Нивната маркетиншка кампања ги поттикнува жените да се приклучат кон она што мажите го прават секој моември веќе неколку години и да пуштат мустаќи за обротворни цели.

Тие веруваат дека овој потег е значаен затоа што нивната „мисија е да ги нормализираат телесните влакна на сите жени“, а мустаќите се чинат како совршен иден дел од телото затоа што никој не зборува за нив, а камоли уште и д ги слави3.

Затоа, мовембер тукушто почна, па ајде да ги славиме влакната!

[better-ads type='banner' banner='999' ]