Педијатриски хирург, одличен и со скалпелот и со моливот (ВИДЕО)

Педијатрискиот хирург од Охајо, Роберт Пери, води сметка за тоа лузната од операцијата да не биде единствено трајно сеќавање на децата.

0
330

Иако пенкалото можеби не е посилно од скалпелот, педијатрискиот хирург Роберт Пари секогаш одвојува момент да се погрижи лузната да не е единственото трајно сеќавање на децата за хируршката процедура. Поради ова, тој лично на своите мали пациенти им ги црта нивните омилени ликови од цртаните филмови за да ги дочекаат кога ќе се разбудат.

Д-р Пери проценува дека создал цртежи за повеќе од 10,000 пациенти.

Although the pen may not be mightier than the scalpel, pediatric surgeon Robert Parry always takes a moment to make sure a scar isn't the only lasting memory of a child's surgical procedure. Dr. Parry estimates he has created dressing drawings for more than 10,000 patients.

Posted by Akron Children's Hospital on Сабота, 21 јануари 2017

[better-ads type='banner' banner='999' ]