Слика од мајчинство од 80-тите повторно актуелна после 33 години

Фотографијата од млада жена со својата ќерка неодамна станала вирална, повеќе одтри децении од нејзиното настанување на будимпештанскиот пазар во 1987.година.

0
750

Сликата од младата жена со ќерката неодамна станала вирална, повеќе од три децении откако била направена на пазарот во Будимпешта во далечната 1987.година.

Кога нејзиниот автор Атила Манек, дознал за ненадејниот публицитет кој го добила, одлучил да ја повтори истата сцена со истите актерки – неговата сопруга Марти и ќерката Енико.

Идејата зад првобитната фотографија била да укаже на товарот на „втората смена“ која ја чека мајката откако ќе излезе од работа.

Девојчето од торбата, Енико, денеска е триесетитригодишна хемичарка.

Текстот е од ТУКА.

[better-ads type='banner' banner='999' ]