Шокантно признание на медицинска сестра: Имам заменето околу 5000 бебиња

Елизабет Мвева, поранешна медицинска сестра која боледува од рак, одлучила да ги покае своите гревови на болничкиот кревет. Дали некогаш сте се посомневале дека се случува нешто вакво?

0
2998

Елизабет Мваве е медицинска сестра која признала дека од забава, во текот на 12 години, додека работела во болницата The University Teaching Hospital во Замбија, заменила околу 5 илјади бебиња.

Имам рак во терминална фаза и знам дека наскоро ќе умрам. Сакам да ги признаам своите гревови пред Бога и пред луѓето на кои сум им нанесла штета. Немам што да кријам повеќе. Имам заменето околу 5 илјади бебиња“, признала Елизабет.

Го правев тоа од забава и некаква навика. Знам дека згрешив пред Бога и пред своите Замбијци. Нека ми простат поради сѐ што им направив на тие недолжни деца. Предизвикав и развод на неколку двојки кои по одењето на ДНК тест открија дека децата не се нивни“, рекла таа.

На многу мајки им предизикав страдање затоа што доеле деца кои не биле нивни. Не сакам да одам во пеколот поради тоа, навистина ми е жал“, рекла таа во очај.

Исто така, таа додала дека станува збор за деца родени помеѓу 1983. и 1995., па ги повикува да се тестираат оние кои се сомневаат во своето потекло.

Фото: Pixabey

[better-ads type='banner' banner='999' ]