Што да правите ако вашите деца не сакаат да ги мијат рацете редовно?

Авторите на популарната песна Baby Shark создадоа нова, прилагодена верзија која може да ви помогне да им ја објасните важноста на миењето на рацете и да ги охрабрат децата да го прават тоа почесто.

0
164

Деновиве, се соочуваме со толку нови стресни ситуации во родителството што е тешко да се наведат. Сега речиси сите сме во карантин или во изолација и се обидуваме да го задржиме целото семејство чисто и здраво, се разбира, на чело со децата. Додека ги балансирате родителството и воспитувањето на децата од една страна и работите од дома од друга страна, од сите страни постојано се напоменуваат две работи што се клучни за да се избегне Ковид-19. Ова се самоизолација и редовно и често миење на рацете.

Кога станува збор за одржување хигиена кај децата, сите родители наидуваат на слични проблеми. Затоа авторите на популарната песна Baby Shark создадоа нова, прилагодена верзија која може да ви помогне да им ја објасните важноста на миењето на рацете и да ги охрабрат децата да го прават тоа почесто.

Песната дава детални упатства за тоа како ефикасно да ги измиете рацете без да спречите ширење на вирусот, се разбира, со добро позната песна. Исто така, се споменува и важноста да се кашла во лактот и да се покрие устата при кивање.

Затоа, без оглед на тоа колку песната ве нервира, ако ништо друго не успева, мобилниот во една рака, сапунот во другата и право во купатило со вашето дете.

„Grab some soap, doo doo doo doo doo, rub your hands, doo doo doo doo doo…“

Фото: Pixabey

[better-ads type='banner' banner='999' ]