5 забавни начини да се зближите со својата тинејџерка

Правете забавни работи кои ќе ви помогнат да се поврзете со ќерката и да ѝ дадете на знаење дека секогаш ќе бидете тука за неа.

0
169

Многу е важно да бидете блиски со ќерката и да ѝ дадете на знаење дека секогаш ќе бидете тука за неа. Еве неколку забавни начини кои ќе ви овозможат да се зближите со вашата тинејџерка.

1. Шопинг

Сите девојчиња сакаат шопинг. Тоа е најдобрата работа која можете да ја направите со својата ќерка тинејџерка, а во која ќе уживате и двете.

2. Одење на кафе

Вашата ќерка ќе ужива во тоа затоа што ќе се чувствува возрасно додека го пие овој напиток, и за неа тоа ќе остане  во убаво сеќавање. Одењето на кафе е одличен начин да се зближите.

3. Гледајте филм кој кои таа сака да го гледа

Забавно е да се гледа светот со очите на ќерката тинејџерка. Веројатно нема да избере филм кој вас ви се гледа, но затоа пак малку подобро ќе го запознаете нејзиниот свет и интересите.

4. Направете нешто заедно

Вашата тинејџерка е љубопитна и сака да научи нови работи. Искористете го тоа и направете нешто заедн. Како на пример, колачи.

5. Зборувајте

Одвојте време за да разговарате со својата ќерка. Многу е важно таа да ви се отвори и да има доверба во вас за да ви каже било што.

[better-ads type='banner' banner='999' ]