Една мајка им одржала лекција на родителите кои им ги дупат ушите на децата

Му ставив моето бебе пирсинг на образот и преслатко му стои!

0
984

Една мајка на својот фејсбук профил им одржала одлична лекција на сите родители кои мислат дека е во ред да им ги дупнат на своите деца ушите пред да се самите во состојба да донесат одлука за тоа. Еве што напишала:
Му ставив на моето бебе пирсинг. На образ!!! Преслатко му стои нели? Знам дека ќе го обожава кога ќе порасне! Ќе ми биде благодарно кога ќе биде постаро, а ако одлучи дека сепак не му се допаѓа, нека го извади, ништо страшно!
Јас сум му родител, а секој родител знае што е најдобро за неговото дете и има право да одлучува! Ќе ги носам сите одлуки наместо неа додека не наполни 18! Јас ја родив и моја е! И не ми треба ничие одобрување за тоа што го направив – јас мислам дека е баш слатка со пирсинг на образот! Тоа не е злоупотреба! Да беше така, ќе беше нелегално, но не е … Родителите им дупат делови од телото на децата и не гледам зошто ова би било поинаку.
Мое дете, мој избор! Родителите бираат, тоа е нивно право! Не ме осудувајте затоа што сите имаме поинакви ставови и сите имаат право да ги одгледуваат децата онака како што мислат дека е најдобро. Впрочем, тоа секако не е ваша работа!“
П. С. Фотографијата е фотомонтажа, а мајката е саркастична. Само сакаше да покаже дека дупењето на било кој дел од телото на детето без медицинска причина е чин на кој никој нема право, па дури ни родителот!

[better-ads type='banner' banner='999' ]