ФОТО: Како патувале бебињата со авион во 50-тите?

Овие винтиџ фотографии покажуваат како патувале бебињата во авион во 50-тите години од минатиот век.

0
331

Според фотографиите од 1953 година во авионите во тоа време имало посебни колевки за бебиња сместени во просторот над седиштата.

Фотографиите се сликани за време на летовите со британската авио компанија која е претходничка на денешен Бритиш ервејс. Колевките биле наменети за летовите кои траеле подолго и се прикачувале над седиштата. Се разбира, при слетувањето, децата морале да бидат во рацете на родителот, како што е и денешната практика.

[better-ads type='banner' banner='999' ]