Browsing Tag

Бартеров синдром

Бартеров синдром: Децата со ова заболување растат бавно и изгледаат неухрането

Децата со Бартеров синдром можат да имаат мускулна слабост и прекумерна жед, можат да произведат големи количини на урина и да развијат ментална ретардација.