Browsing Category

Деца 1-6

Девојчињата се фокусираат на изгледот уште од градинка: Истражување покажало дека сакаат да бидат…

Девојчињата рекоа дека мора да бидат убави за да бидат девојчиња и дека е важно да се изгледа убаво“, вели главната авторка на истражувањето, Меј Линг Халим, во колумна за HuffPost.

Вака изгледа еден ден во градинка во Данска: Родителите од другите земји се во шок (ВИДЕО)

Од чувството кое калта го создава меѓу прстите, до земјениот мирис што го исполнува воздухот, играта со кал нуди богато сетилно искуство што не може да се повтори во затворен простор. Пуштете ги да го прегрнат нередот и да се нурнат во…

Kако да се разликуваат болките од растење кај децата од посериозните здравствени состојби?

Вашето дете се буди во текот на ноќта со непријатност, цврсто држејќи ја ногата. Отпрвин, го припишувате ова на болки поради растењето, меѓутоа, како што се повторуваат епизодите, почнувате да се прашувате дали има некој посериозен проблем.

Скокаат по барички, појадуваат на трева: Ова е приказна за шумска градинка во Хрватска

Во шумската градинка „Шумски деца“ во Пула, Хрватска, за разлика од 2019 година, кога била отворена и родителите биле претпазливи на овој досега непознат концепт на работа во нашиот регион, денес имаат листа на чекање. Кај нас, градинката…

Екраните најлошo влијаат врз децата на возраст од три години

Повеќе истражувања покажаа дека во периодот кога детето стекнува јазични вештини, како и за неговиот социјално-емоционален развој, клучно е да разговарате и да комуницирате со него дома, велат експертите.