Browsing Category

Бременост

Здравите трудници во Британија воопшто не одат на гинеколог

Прегледите се релативно ретки, ултразвук не може да се направи без медицинска индикација, а здравите трудници немаат свој гинеколог, вели хрватскиот професор д-р Жарко Алфиревиќ кој веќе 25 години работи во Велика Британија како гинеколог

Зошто папочната врвца е толку чудесна? Која е предноста на одложеното сечење на последната спона…

Дека папочната врвца е многу повеќе од дел што го поврзува фетусот со плацентата, покажува и неверојатната фотографија што ја сподели една дула

Календар за бременост по недели

Сакате да знаете кога ќе го почувствувате првото движење на вашето бебе? Кога треба да одите на вашиот прв ултразвук? Кога се формираат прстите на бебето? Ако овие работи ви се важни, почнете да го следите календарот за бременост.

Еве го најлудиот тест за откривање на полот! (ВИДЕО)

Порано, кога немало ултразвук, а луѓето биле нетрпеливи за да го дознаат полот на бебето, смислувале разни начини кои, наводно, покажувале каков пол ќе биде бебето што треба да се роди. За овој со зелкава досега не сме слушнале...

Забавни начини како да го дознаете полот на детето без ултразвук

Нетрпеливоста понекогаш не е мана. Добро е да знаете дали доаѓа момче или девојче, од практични причини како што е бојата на облеката. И понекогаш е добро да се забавувате додека го чекате доаѓањето на новиот член на семејството