Browsing Category

Деца 7-13

Мајката на 7-годишно девојче кое починало од балон сподели потресно предупредување

Она што требало да биде среќен ден, семејна прослава за седмиот роденден на Александра Хоуп Кели од Тенеси се претворило во трагедија откако малото девојче починало поради навидум безопасен балон-бројка

Еднаш ќе дојде и тој ден: еве како да разговарате со девојче на кое почнуваат да му растат гради

Пубертетот започнува сè порано и порано, па на девојчињата можат да почнат да им растат гради уште на 8 или 9 години, што е време кога тие навистина не се подготвени за тоа - па кој би бил?!

Како родителите можат да им помогнат на децата да се справат со анксиозноста пред поаѓањето на…

Вознемиреноста повторно ќе се појави кај многу деца оваа есен, а таа може да биде испреплетена со други чувства, како што се возбуда и срамежливост. Еве како да им помогнете

Десетгодишно момче за малку ќе умрело откако за еден час испило шест шишиња вода

Почна да повраќа и се однесуваше како да е на дрога или како пијан. Не можеше да ги контролира ниту главата, ниту рацете. Моторните функции му исчезнуваа. Веднаш отидовме во болница, изјавиле неговите родители, брачниот пар Џордан за WISTV.

„Јас ја прашав да ми биде девојка, таа прифати, а после ме изневери со петтоодделенец!“ Муабет со…

И десетогодишниците знаат што е љубов, врска и неверство иако, значењето не им е баш целосно јасно. Но она што загрижува не е тоа туку, како што признаваат и сами, нивната неможност да се отргнат од телефоните и социјалните мрежи и да се…

Децата кои го менуваат светот: Малите генијалци што сметаат со прсти ѝ донесоа на Македонија дури 8…

Ако не ви е јасно зошто мавтаат децава со рацете и како успеваат да пресметаат бројки кои се менуваат додека да трепнете, веројатно не сте слушнале за јапонската програма Хикари. Наши деца кои ја учат оваа програма, се вратија од…

Хрватчињата ќе учат да си прават здрави оброци, да поправаат чевли, да пружаат прва помош…

Главната цел на новиот предмет кој од септември ќе се воведува во хрватските основни училишта е да го подобри психомоторниот развој на децата преку искуствено учење во конкретни ситуации притоа развивајќи низа животни вештини неопходни за…

Шведска маса во основно училиште?! Да, и тоа е можно, а децата се воодушевени

Хрватското основно училиште „Виктора Цара Емина“ во Ловран, Приморско-горанската жупанија, пред 6 години го вовела во училиштето принципот на шведска кој по пандемијата, оваа учебна година повторно заживеал. Што мислите вие за ова решение?