Нов тренд за барање име за бебето? Прошетајте низ гробишта

Кога бараме име за детето што толку желно го чекаме, или доаѓаме до разни идеи или не ни паѓа на памет ништо интересно. Ако не знаете какво име да му дадете на вашето дете, тогаш користите различни извори кои би можеле да послужат како…

Дали страдаме од депресија или сме само тажни?

Иако често ги користиме поимите тага и депресија како синоними, психијатрите предупредуваат дека тоа се две суштински различни состојби кои е важно да се препознаат навреме, за да се побара соодветна помош на време.

Колку повеќе им давате на децата, толку помалку сфаќаат како се доаѓа до тоа: Ова се 5-те работи што…

Без разлика дали тоа е желба за пливање, желба да се оди кај бабите и дедовците без вас или нешто друго - само пуштете го. Не размислувајте дали може или не, ако сака значи дека може.

Патот од утробата до светот: Како начинот на породување влијае на имунитетот на бебето

Начинот на кој се раѓаат бебињата може да влијае на нивниот имунитет подоцна во животот, како и на реакциите на лекови, вклучувајќи ги и оние кои спасуваат живот.

Советничка го открива зборот што може да го уништи секој добар брак

Кавгите и несогласувањата се природен дел од бракот. Меѓутоа, никогаш не е соодветно да користите еден збор кога се расправате со вашиот сопружник, вели брачната советничка Дебора Мекфејден.

Како да му помогнете на дете со дијабетес тип 1 на училиште?

Препознавањето на симптомите на низок шеќер во крвта и нивното разликување од проблемите во однесувањето, е клучно. Едукацијата на наставниците и училишниот персонал за овие симптоми и воспоставувањето канали за комуникација може да…

Кога ќе му дадете телефон на вашето дете, вие сте одлучиле дека е крај на детството

Иако е тешко да се утврди поврзаноста, постојат многу докази за силна поврзаност помеѓу два феномени: појавата на паметните телефони и експлозијата на социјалните медиуми. Заедно создадоа страшна „совршена бура“, оставајќи неизбришлива…