Browsing Category

Слајдер

Историјата на производите за менструална хигиена: Од слободно менструално крварење, преку дрво и…

Ако некогаш сте размислувале за тоа како се снаоѓале нашите баби и прабаби кога имале менструација, како и кој ги измислил влошките и тампоните за еднократна употреба, сигурно ќе ви биде интересно да ја прочитате историјата на производите…

Зошто на овие жештини не треба да го носите бебето на прошетка во трговски центар

Моловите се примамливи во овие топли денови не само за пазарење, туку и затоа што се климатизирани. Но, токму ова е причината зошто не треба да пазарувате во трговските центри со вашето бебе!

Дали е опасно да се јаде плацентата по породувањето?

Со оглед на тоа што плацентата служи за заштита на бебето од разни штетни материи, инфекции и вируси додека е уште во стомакот – јадењето на плацентата не се препорачува бидејќи со нејзината подготовка не се уништуваат штетните материи кои…

Овие работи ги правиме поинаку од нашите родители, но не значи дека е тоа лошо

Отсекогаш постоел генерациски јаз меѓу различни генерации и тоа не е ништо необично бидејќи работите постојано се менуваат. Некогаш ни се чини дека порано било подобро, а некогаш дека сега е неспоредливо подобро…

Родителството не е демократија! Кога дозволувате какво било однесување и не се мешате, тоа е…

Можеме да зборуваме за три форми на родителство. Едното е попустливото родителство, кога дозволувате какво било днесување и не се мешате. Тоа е најлошото нешто што можете да го направите. Децата треба да чувствуваат дека е некој главен,…

Еве како вообичаената вирусна инфекција може да го зголеми ризикот од аутизам кај децата

Врската помеѓу вродениот ЦМВ и аутизмот била забележана уште во 1980-тите. Се шпекулира дека ЦМВ може да активира воспалителна состојба која може да влијае на развојот на мозокот на фетусот и на тој начин да го зголеми ризикот од…