Колку време е дозволено да го држите бебето во своите раце?

Држете ги своите бебиња додека не ве заболат рацете. Нека спијат во вашиот кревет додека не престанат да се плашат од темница. Дајте им тон...

Дали знаете некој што користи памучни пелени?

Откако пелените за еднократна употреба им станаа достапни на сите, малку се оние мајки кои сè уште не се откажуваат од старите добри памучни...

Како да му олесниме на детето со АДХД или АДД да се врати на...

За почеток, која е разликата помеѓу АДХД и АДД? АДХД (Attention Deficit/Hiperactivity Disorder), хиперактивност или нарушување на вниманието, е најчестото невробихејвиорално нарушување во детството. Се...

Јас знам зошто мојот син има аутизам

Минатата недела прочитав некаков текст за аутизмот, а некои нови истражувања велат дека постои врска помеѓу аутизмот и, пази сега – обрежувањето. Се смеев...

Мајка направила кукли за деца со попреченост за да им помогне да се чувствуваат...

Клер Тавел е мајка и производител на играчки од Обединетото Кралство. Таа започнала да прави посебни кукли со апаратче за слушање за нејзината ќерка...