Browsing Tag

оттуѓување

Манипулацијата со децата по разводот остава неизбришливи траги

Во надминувањето на разводот како една од најголемите семејни трауми, родителите често паѓаат во бројни замки и во тие ситуации ги користат своите деца. Психолозите апелираат: Не манипулирајте со чувствата на децата, доволно им е тешко и…

Не е точно дека не му го (не ѝ го) ДАВАМ детето!!!

Заблудата дека мајките повеќе ги оттуѓуваат децата се должи на фактот што оттуѓувањето е обично од страна на оној што има моќ, а бидејќи повеќето деца продолжуваат да живеат со мајките, ним им се дава поголема моќ. Затоа е важно на самиот…