Browsing Tag

андропауза

Да, да, постои и машка менопауза! Како да се победи андропаузата е проблем за кој сѐ почесто се…

Иако мажите не сакаат да зборуваат за хормоналните промени низ кои минуваат, забележливо е постепеното ослободување од предрасудите дека тоа ќе ги направи ранливи и помалку мажествени. Лекарите потврдуваат дека сѐ повеќе мажи бараат помош…

Менопауза на машки начин

Машката менопауза позната како андропауза, започнува со пад на нивото на тестостерон. Имено, хормоналните промени што се случуваат во зрелоста не се ексклузивна привилегија на жените - додека нивните врснички минуваат низ менопауза, мажите…