Browsing Tag

зачнување

Диета пред зачнување – храна за оние кои планираат бременост

Потребни ви се 5 до 8 порции овошје и зеленчук дневно (една порција може да биде и еден плод). Ама ви треба и свежо месо, без маснотии - свинско, живина и риба кои треба да се најдат на вашето мени речиси секој ден. Задолжителни се и…

Mатичен млеч против неплодност

Иако медицинската наука не го проучувала ефектот на матичен млеч и пчелен полен врз зголемувањето на плодноста кај луѓето, постојат студии на животни кои ја покажуваат стапката на успех на зачнувањето, како и потврдени случаи во природната…