Browsing Tag

наука

Децата ќе прашуваат, научниците ќе одговараат

Водечки македонски научници кои работат во земјата и во странство ќе дискутираат како науката да биде подостапна и поинтересна за децата. Дел од програмата на конференцијата се и работилниците за деца