Browsing Tag

Силвер-Раселов синдром

Силвер-Раселов синдром: Мала родилна тежина, низок раст, триаголно лице

Дијагнозата бара присуство на три главни карактеристики, и тоа мала родилна тежина, низок раст, триаголно лице и дополнителни како што се релативната макроцефалија, клинодактилијата на петтиот прст, асиметријата на скелетот, хипоспадијата…