Browsing Tag

гестациски дијабетес

Како да препознаете покачен шеќер во бременоста? Ова се првите знаци

Со оглед на тоа што последиците не се воопшто безопасни, тоа може негативно да се одрази на текот на бременоста, но и на здравјето на детето. Кој е најлесниот начин да се препознае дека бремената жена има гестациски дијабетес?