Browsing Tag

епидермолизис булоса

Зборливото девојче со епидермолизис булоса, сега е срамежлива тинејџерка

Ива ја запознавме во 2017.година, на Денот на ретките болести, кога имаше 6 години, а денес беше повторно таму со своето семејство, но како срамежлива тинејџерка. Не сака повеќе да биде педијатар бидејќи ѝ е преку глава од деца. Наместо…