Browsing Tag

контрола

Кога веќе не знаете каде се, со кого се или што јаделе: Истражување открило кога родителите губат…

Кога децата се многу мали, лесно е да се знае што точно прават, со кого се, што јадат и што пијат. Но, како што растат, сè повеќе го прават она што го сакаат, ги прават работите на свој начин и тешко е да се контролираат, особено кога…

Дали се чувствувате одговорни кога е детето тажно, бесно, вознемирено?

Не можеме да контролираме како другите луѓе се чувствуваат, што прават, какви се нивните уверувања. Со обидите да контролираме нешто што всушност не можеме, е битка која е однапред изгубена.