Browsing Tag

Марфанов синдром

Марфанов синдром: Промени во очите, коските и кардиоваскуларниот систем

Многу лица со Марфанов синдром развиваат абнормалности на ʼрбетниот столб, како што е прогресивно искривување на ʼрбетот (сколиоза) што може да биде лесна или тешка. Сколиозата може да биде поврзана со болка во грбот. Кај децата,…