Browsing Tag

мајчино млеко

Микронутриент во мајчиното млеко го стимулира развојот на мозокот на бебето

Кога станува збор за хранење на бебето, без разлика дали се храни со мајчино млеко или формула, најдобро е, секако, кога бебето е - нахрането. Но, научниците открија некои фасцинантни нови факти за мајчиното млеко.

Микропластика пронајдена во мајчиното млеко – колку е опасна?

Претходно објавена студија покажа дека микропластиката дури може да навлезе во плацентата. Со помош на методот на микроспектроскопија, беше утврдено дека дури четири од шесте анализирани плаценти содржат микропластика. Микропластиката се…

Зарем не знаеш дека мајчиното млеко е најдобро? Што не треба да ѝ кажувате на мајка која не дои?

Луѓето си дозволуваат толку многу, особено во последно време кога, без разлика колку во принцип го поддржувате доењето, не можете а да не признаете дека работите станаа по малку напорни…